Kireçlenme, kemiklerin ucunda önem yer kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye mirlayabilir. Bu hesap vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıavratr. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz fazla görülür. üste okkalı eşya hamil olmak gibi zorlu fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, henüz fazla rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da temel nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, üzeri, bel ve mirinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gür ferah ab tüketin. Kez, eklemlere koltuk katkısızlar. Bu yüzden her zaman en azca 8 çamçak ab karınmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran gibi mualla kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göveri ve kâr tüketin. Kemik katkısızlığı karınin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde düzenınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti mualla olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin fazla gelgelı sonucunda idrarla müşterek kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik katkısızlığını korumak karınin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından zengin olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer karınin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip evetğu karınin, kemiklere koltuk olabilir. üste kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şkârkinliğe bile elleme hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak karınin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen meyanştırmalara bakılırsa kâr ve zerzevat bakımından zengin beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.